Keuzestress: Welke soort luidspreker zoek ik?

Cleanroom Speakers

Een cleanroom speaker is ontworpen voor gebruik in omgevingen met lage stof- en deeltjes niveaus. Cleanroom speakers zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat de eventuele stofdeeltjes niet worden verplaatst.

Explosieveilige luidspreker

Explosieveilige speakers, oftewel EX luidsprekers, zijn ontworpen om geen explosie te kunnen veroorzaken in explosiegevaarlijke ruimtes. Denk bij explosiegevaarlijke ruimtes bijvoorbeeld aan een ruimte voor de opslag van gasflessen.

Hoornluidsprekers

Hoornluidsprekers zijn voorzien van een soort kap waardoor het wat op een hoorn lijkt. De eigenschap van hoornluidsprekers is dat het geluid gebundeld wordt om ‘ver’ te kunnen plaatsen. Er zijn luidsprekers speciaal gemaakt voor alleen omroepsystemen, maar ook HiFi hoornluidsprekers die buiten het omroepen ook uitermate geschikt zijn voor muziek.

Inbouwluidsprekers

Inbouwluidsprekers, zoals de naam al zegt, worden ergens ingebouwd in bijvoorbeeld systeemplafonds. De meeste inbouwluidsprekers hebben hier een speciaal klemsysteem voor. Deze zijn leverbaar in verschillende vermogens en muziekkwaliteit, afhankelijk van de eisen van de gebruiker. Vaak is een inbouwluidspreker een ideale oplossing als klanten de luidspreker liever zo min mogelijk willen zien in een ruimte, bijvoorbeeld in een kantoor.

Onderwater luidspreker

Perfect voor in zwembaden: de onderwater luidspreker. Deze luidsprekers zijn ontworpen om mensen toe te kunnen spreken in zwembaden bij sportwedstrijden of in recreatiebaden.

Opbouwluidspreker

Een opbouwluidspreker is een wat klassiekere luidspreker. Geschikt voor aan de wand waarbij bij sommige modellen een u-beugel wordt meegeleverd voor plafond of goot opbouw. Opbouwluidsprekers kunnen op veel verschillende locatie worden gebruikt: winkels, showrooms, café’s en diverse andere locaties. Daarom zijn er dus ook diverse vermogens leverbaar, toepasbaar voor verschillende doeleinden.

Kokerluidsprekers

Kokerluidsprekers zijn veelal ontworpen voor fabrieken, hallen en tuinbouw of buiten locaties. Daardoor zijn deze luidsprekers leverbaar in standaard en vochtbestendige uitvoeringen.

Tuinluidsprekers

Tuinluidsprekers zijn ideaal voor in tuinen en veranda’s of tuinschuurtjes. Deze luidsprekers zijn vanzelfsprekend weersbestendig: waterdicht en bestand tegen kou en hitte.

 

Bij Red Star Soundsystems geven we elke installateur graag advies over de beste luidsprekers en de beste plaatsen en onderdelen daarvan. Toch nog twijfel over het gebruik van de juiste apparatuur? Neem contact met ons op!